Eerste huis kopen
Startershypotheek

Eerste huis kopen

Je eerste woning kopen, ontzettend leuk en spannend! Het roept natuurlijk veel vragen op: kan ik de woning wel kopen? Wat kan ik lenen? Wat worden mijn maandlasten? En wat is een starterslening? Het zijn vragen die we vaak voorbij zien komen. We helpen je graag alvast een beetje op weg naar je startershypotheek. Dus wil je meer weten? Lees dan verder.

Waar moet ik mee beginnen?

Er komt veel kijken bij het kopen van een eerste woning. Je gaat zelf op pad en kijkt waar je wilt wonen: in de stad, het dorp, een appartement, een bestaande woning of een nieuwbouwwoning. Als je weet wat je kunt lenen en welke maandlast je maximaal wilt betalen, kun je gericht op zoek naar jouw droomwoning. Je kunt het bedrag van je startershypotheek vooraf berekenen.

Bereken je maximale hypotheek

Ik heb mijn droomhuis gevonden!

Yeah! Je hebt je droom huis gevonden! Tijd om je startershypotheek te regelen. Bij één hypotheken betekent dat: een vaste adviseur die je van alle informatie voorziet en begeleidt bij de ideale hypotheek bij jouw situatie.

We laten je zien hoe je kunt profiteren van een startershypotheek. Met ander  woorden: de mogelijkheid tot een hogere hypotheek. Verder lichten we de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) toe en bespreken we de verschillende aflossingsvormen in combinatie met je vaste maandlasten. We vertellen er graag meer over in een vrijblijvend gesprek.

Heb je vragen? Dan kun je ons altijd even bellen, mailen of appen. Of lees verder, misschien staat je vraag en antwoord op deze pagina.

Kan ik een huis kopen met een studieschuld?

Dat kan! Bij het berekenen van jouw maximale hypotheek houden we rekening met de maandlast van jouw studieschuld. Zo weet je zeker dat je de maandlasten kunt betalen.

Geen vast contract, kan ik toch een huis kopen?

Je hebt geen vast contract nodig om een hypotheek af te sluiten. Er zijn namelijk ook veel andere mogelijkhededen. Wat jouw mogelijkheden zijn is afhankelijk van het soort contract dat je hebt.

Ik heb een tijdelijk contract met intentieverklaring

Kijk, dat is goed nieuws! Je werkgever is van plan je aan het eind van het tijdelijk contract een vast dienstverband te geven mits je blijft functioneren zoals je nu doet en heeft een intentieverklaring ondertekend. Wat betekent dat voor je hypotheek? Voor je hypotheek is dat goed nieuws, we kunnen gaan rekenen met het inkomen wat je nu verdient.

Ik heb een tijdelijk contract zonder intentieverklaring

Een tijdelijk contract zonder intentieverklaring? Dan zijn er nog genoeg andere manieren om toch je inkomen vast te stellen en te beoordelen of je een hypotheek kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende twee opties:

  • Het UWV verzekeringsbericht
  • De arbeidsmarktscan

Het UWV verzekeringsbericht is een digitaal document waarop jouw loon- en werkhistorie en is gratis te downloaden via Mijn UWV. De arbeidsmarktscan kijkt naar jouw huidige arbeidsmarktpositie en verwachte verdiencapaciteit voor de komende 5 jaar.

Ik ben flexwerker/uitzendkracht

Ook al flexwerker/uitzendkracht zijn er manieren om een hypotheek te krijgen. Een perspectiefverklaring biedt hiervoor een oplossing. Een perspectiefverklaring kan alleen worden uitgegeven door een uitzendbureau dat is opgenomen in het register van de Stichting Perspectiefverklaring.

Ik ben een startende ondernemer

Feit of fabel? 3 jaarrekeningen overleggen voordat je een hypotheek kunt krijgen? Bij één hypotheken is dat een fabel. Bij één hypotheken kan je al een hypotheek krijgen als je één jaar zelfstandig ondernemer bent. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ik wil een afspraak maken