Eerste huis kopen
Startershypotheek

Eerste huis kopen

Je eerste woning kopen, ontzettend leuk en spannend! Het roept natuurlijk veel vragen op: kan ik de woning wel kopen? Wat kan ik lenen? Wat worden mijn maandlasten? En wat is een starterslening? Het zijn vragen die we vaak voorbij zien komen. We helpen je graag alvast een beetje op weg naar je startershypotheek. Dus wil je meer weten? Lees dan verder.

Waar moet ik mee beginnen?

Het kopen van je eerste huis. Daar komt veel bij kijken. Waarschijnlijk ga je zelf op pad om te kijken waar je wilt wonen. Kies je voor een dorp, of toch de stad? Een appartement, bestaande woning of toch een nieuwbouwwoning? Handig om te weten wat je kunt lenen. Én dus kunt kopen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de maandlasten die jij aankunt. Dit maakt jouw zoektocht naar de ideale woonplek makkelijker. Wil je het bedrag van jouw startershypotheek vooraf berekenen? Dat kan hier.

Ik heb mijn droomhuis gevonden!

Yeah. Het is zover. Het huis waar je naar op zoek bent, is er. De hoogste tijd om een startershypotheek af te sluiten. Bij ons betekent dat: één vaste adviseur van wie jij alle informatie ontvangt. Jouw adviseur begeleidt je bij jouw ideale hypotheek. Een hypotheek die precies past bij jouw situatie.

Benieuwd hoe jij kunt profiteren van een startershypotheek? Dat vertellen we je tijdens een persoonlijk gesprek. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een hogere hypotheek af te sluiten. We vertellen je meer over de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Maar ook bespreken we de verschillende aflossingsvormen in combinatie met je vaste maandlasten. Wel zo handig. Én jij weet gelijk waar je aan toe bent.

Heb je een vraag? Die beantwoorden we graag. Je kunt ons altijd even bellen, mailen of appen. Verder lezen? Dat kan ook. De kans is namelijk groot dat jouw vraag en antwoord op deze pagina staan.

Kan ik een huis kopen met een studieschuld?

Goed nieuws. Dat kan zeker. Sterker nog: bij het berekenen van jouw maximale hypotheek houden we rekening met het bedrag dat jij maandelijks aflost voor je studieschuld. Dat noemen we je maandlast. Één ding is zeker: jij hebt iedere maand de geruststelling dat jij je maandlasten kunt betalen. Wel zo fijn.

Ik heb geen vast contract. Kan ik tóch een huis kopen?

Wist je dat je geen vast contract nodig hebt voor het afsluiten van je hypotheek? Er zijn namelijk veel andere mogelijkheden. Benieuwd wat in jouw situatie ’t beste past? Dat hangt ervan af hoe jouw arbeidscontract eruitziet. Laten we er samen even kort doorheen lopen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Ik heb een tijdelijk contract met intentieverklaring

Daar kan je alleen maar blij van worden. Je kunt namelijk gaan rekenen met het inkomen dat je nu verdient. Waarom? Met een intentieverklaring geeft je werkgever aan dat hij van plan is jou uiteindelijk een vast dienstverband aan te bieden. Natuurlijk wel alleen als jij blijft functioneren zoals je nu doet. De intentieverklaring geeft jou dus uitzicht op een vast dienstverband. En dat werkt sterk in je voordeel bij het afsluiten van een hypotheek.

Ik heb een tijdelijk contract zonder intentieverklaring

Niet getreurd. Er zijn genoeg andere opties om te beoordelen of je een hypotheek kunt krijgen. Benieuwd welke?

  • Het UWV verzekeringsbericht
  • De arbeidsmarktscan

We beginnen bij het UWV verzekeringsbericht. Dit is een digitaal document waarop jouw loon- en werkhistorie te zien is. Dit is gratis te downloaden via ‘Mijn UWV’.

De arbeidsmarktscan kijkt naar jouw positie op de huidige arbeidsmarkt. Maar ook naar je verwachte verdiencapaciteit voor de komende vijf jaar. Deze scan rekent uit wat jij met je huidige baan in de toekomst kunt verdienen. Aan de hand van die berekening kijken we naar de hoogte van de hypotheek die we je kunnen verstrekken.

Ik ben flexwerker/uitzendkracht

Wist je dat je als flexwerker of uitzendkracht ook gewoon een kans hebt op een hypotheek? Daar is wel een perspectiefverklaring voor nodig. Dit is een verklaring voor flexwerkers of uitzendkrachten die voldoende perspectief hebben op de arbeidsmarkt. Én dus een mogelijkheid hebben om een huis te kopen, omdat ze dit financieel aankunnen. Wanneer wordt een perspectiefverklaring uitgegeven? Als het uitzendbureau waar jij bent aangesloten is opgenomen in het register van de stichting ‘Perspectiefverklaring’. Ook al flexwerker/uitzendkracht zijn er manieren om een hypotheek te krijgen.

Ik ben een startende ondernemer

Drie jaarrekeningen overleggen voordat je een hypotheek kunt krijgen? Dat is bij ons écht verleden tijd. Je krijgt al een hypotheek als je één jaar zelfstandig ondernemer bent. Benieuwd hoe dat precies zit? Vertellen we je graag.