Verzekeren

Verzekeren, het kan op ontzettend veel manieren. Maar wat is nu de manier die het best bij jouw situatie past? Wat wil je wel verzekeren? En wat juist niet. Bij één hypotheken helpen we bij het maken van de juiste keuzes. Lees hier meer over de mogelijkheden bij overlijdensrisicoverzekeringen.

Een overlijdensrisicoverzekeringen

Bij een overlijdensrisicoverzekering verzeker je jezelf tegen het risico van overlijden. Deze polis sluit je vaak af in combinatie met een hypotheek voor een bepaalde looptijd. Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het financiële risico van overlijden af gedurende deze looptijd van de polis. Overlijd je vóór de einddatum van de verzekering, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan je nabestaanden of los je hiermee je hypotheekschuld af.

Wanneer heb je deze nodig?

Wanneer je bezig bent met een hypotheek voor je huis brengen wij in beeld wat de financiële risico’s zijn van het overlijden. Wij brengen in beeld wat het nabestaande pensioen is en de gevolgen zijn van het wegvallen van het inkomen van je partner. Wij adviseren je dan ook over de hoogte van het verzekerd bedrag dat nodig is om dit risico op te kunnen vangen. Daarnaast eisen sommige geldverstrekkers ook een verzekering als je meer dan 80% van de waarde van je woning financiert.

Of het nu verplicht is of niet. Waarschijnlijk is het wel verstandig als je met zijn tweeën bent of een gezin hebt. Bij bijna alle verzekeraars kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op 2 levens, bijvoorbeeld op je eigen leven en dat van je partner. Meestal is dan de achterblijvende partner de begunstigde, maar ook je kinderen kunnen begunstigden zijn. Bij het aanvragen moet je altijd een gezondheidsverklaring invullen. Afhankelijk van de beoordeling van de verzekeraar zal deze je accepteren, maar kan je ook te maken krijgen met een premie opslag.

Hoe vergelijk je een overlijdensrisicoverzekering?

Wij bieden voor een groot aantal verzekeraars overlijdensrisicoverzekeringen aan. Hierdoor kunnen wij altijd onafhankelijk vergelijken welke momenteel de beste dekking en voorwaarden heeft tegen een gunstige premie. Ook kijken we samen naar de vorm van de verzekering welke past bij jouw situatie. Je kunt dan denken aan gelijkblijvende, annuïtair of lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Heb je momenteel nog een oude overlijdensrisicoverzekering lopen dan zullen we deze meenemen in ons vergelijk. Wellicht dat het oversluiten van deze verzekering je maandelijks veel kan besparen.