Jouw kansen op de huizenmarkt vergroten? Dat doe je zo!

Als woningzoekende heb je het in deze tijd alles behalve gemakkelijk. Weinig aanbod, hoge prijzen. Logisch dat de moed je soms in de schoenen zakt. Maar zeg nooit nooit. Want met deze vijf tips helpen wij je om jouw kansen op de huizenmarkt te vergroten. En misschien slaag je er binnenkort wel in om dat ene droomhuis te kopen. Zou fantastisch zijn, toch?!

1. Een goede voorbereiding…

… is het halve werk. Vooral nu. Want tijd om een paar nachtjes te slapen over de beslissing om op een huis te bieden? Die krijg je tegenwoordig niet. De verkoop van een woning gaat vliegensvlug. Snel schakelen dus. En dan is het handig dat je, vóórdat je een huis gaat bezichtigen, al weet hoeveel je maximaal kunt lenen.

2. Vergroot je zoekgebied

Misschien staar jij je wel blind op een huis in die ene stad, dorp of wijk. Door je zoekgebied te vergroten, is de kans groter dat je een geschikte woning tegenkomt. Het zal je ogen doen openen.

3. Prioriteer je woonwensen

Het liefst wil je natuurlijk een woning vinden die aan ál je wensen voldoet. Maar of dat realistisch is? Vaak niet. Zet daarom op een rijtje welke woonwensen de hoogste prioriteit hebben. En waar je eventueel nog concessies in wil doen. Dan blijft er opeens een stuk meer keuze over.

4. Schakel een aankoopmakelaar in

Even investeren, maar dan heb je ook wat. Want een makelaar kent de markt als geen ander, is als eerste op de hoogte van te koop staande huizen en geeft jou advies bij het uitbrengen van een bod. Alleen maar voordelen dus! Zo komt het vinden van een koophuis beetje bij beetje dichterbij.

5. Veel bezichtigen

Oefening baart kunst! Hoe meer bezichtigingen je achter de rug hebt, des te beter weet je wat je wel en niet zoekt in een woning. Want iets kopen waar je uiteindelijk toch niet zo tevreden mee bent? Dat risico wil je natuurlijk niet lopen.

Stilzitten en afwachten is dus geen optie. Aan de slag! Wij helpen je alvast op weg en berekenen graag hoeveel je maximaal kunt lenen. Neem contact op met één van onze hypotheekadviseurs voor het maken van een afspraak. En dan kan de zoektocht pas echt beginnen!