Ben je op zoek naar woning? Dan is het energielabel misschien belangrijker dan dat je in eerste instantie zou denken. Doordat de regels voor nieuwe hypotheken in 2024 zijn veranderd, hangt de hoogte van je maximale hypotheek mede af van het energielabel van de woning.  We leggen je in dit artikel uit hoe het werkt.

Waarom is dit veranderd?
Als je laag energieverbruik hebt of energiebesparende maatregelen neemt is het verantwoord om een hogere hypotheek aan te gaan. Je hebt immers minder kosten, dus er blijft er meer geld over. Niet eens zo’n hele gekke gedacht, waarbij het verduurzamen van je woning wordt beloond.

Hoe werkt het?
Heel simpel! Bij elk energielabel is een extra hypotheekbedrag bepaalt. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de extra hypotheekbedragen die je kunt lenen per energielabel.

Energielabel Extra hypotheekbedrag
E, F, G
C, D € 5.000
A, B € 10.000
A+, A++ € 20.000
A+++ € 30.000
A++++ € 40.000
A++++ met prestatiegarantie € 50.000

Extra lenen voor verduurzamen
Het is wel mogelijk om extra geld te lenen om je woning te verduurzamen. Ook dit is afhankelijk van het energielabel. Zo mag je bijvoorbeeld bij een energielabel E,F en G € 20.000 extra bij lenen, zolang je dit bedrag maar volledig gebruikt voor het verduurzamen van je woning.

Wat betekent dit voor mij?
Dat is een goede vraag. Want elke situatie is natuurlijk anders. Als je echt wilt weten wat dit precies voor jou of jullie situatie inhoud, is het verstandig even een afspraak te maken met Jorg, Pieter of Danny. In een vrijblijvende kennismaking kunnen we je direct laten zien hoe dit precies voor jullie werkt.

Ik wil hier meer over weten!
Maak een afspraak met Jorg, Pieter of Danny door te bellen naar 0412 783 008 of te mailen naar info@eenhypotheken.nl. Goed om te weten: we zijn iedere avond beschikbaar voor afspraken. Wie weet, tot snel!