Als je in 2001 een huis kocht, kunnen er in 2031 veranderingen komen die invloed hebben op je maandelijkse kosten. In 2001 werd bepaald dat je maximaal 30 jaar de hypotheekrente kunt aftrekken. Als je in 2001 al een hypotheek had vervalt dit recht in 2031, wat je netto lasten verhoogt. Dit is met name van toepassing bij (deels) aflossingsvrije hypotheken.

Tijdig nadenken 

Hoewel 2030 ver weg lijkt, is het verstandig nu al na te denken over de gevolgen van het vervallen van de hypotheekrenteaftrek in 2031. Wij adviseren je om te berekenen hoe dit jouw situatie beïnvloedt en welke maatregelen je kunt nemen om de stijgende woonlasten op te vangen. Hoe eerder je alles op een rijtje hebt, hoe meer mogelijkheden er zijn om te voorkomen dat je lasten flink toenemen.

Welke opties zijn er nu?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te voorkomen dat je nette lasten hoger worden. Zo kun je in de periode tot 2031 bijvoorbeeld extra aflossen. Een andere optie is het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Je bent daarbij alleen wel afhankelijk van de hypotheekrente op dat moment. De oplossingen in deze situaties zijn vaak maatwerk. Maar hoe eerder je handelt, des te meer mogelijkheden er nog zijn.

Ik wil hier meer over weten

Elke situatie is anders. Wil je weten welke mogelijkheden jij hebt? Maak dan een afspraak met Jorg of Pieter. Dat kan eenvoudig door te bellen naar 0412 783 008 of te mailen naar info@eenhypotheken.nl. Goed om te weten: we zijn iedere avond beschikbaar voor afspraken.