Veel mensen hebben in de afgelopen jaren kunnen profiteren van een historisch lage hypotheekrente. Met de verhuisregeling is het mogelijk je hypotheekrente mee te nemen bij een verhuizing. Maar dat let op, overleg wel op tijd want de voorwaarden kunnen per bank verschillend zijn.

1. Laat je goed informeren over jouw situatie

Het is belangrijk om de voorwaarden van de verhuisregeling goed door te nemen voordat je besluit om gebruik te maken van de regeling. Laat jezelf vooraf goed informeren over welke mogelijkheden er in jouw situatie zijn.

Het meenemen van je hypotheek kan een groot voordeel hebben. Een lagere hypotheekrente en daarmee maandlast. Maar mocht je plotseling toch niet aan de voorwaarden voldoen kunnen de maandlasten van je hypotheek flink op lopen.

2. Op welke voorwaarden wordt de verhuisregeling getoetst?

Enkele voorwaarden waar bijvoorbeeld op getoetst kan worden zijn:

  • Je verhuist naar een woning die ook een woonbestemming heeft;
  • Je mag maximaal meeverhuizen de hypotheeksom die nog open staat, niet het oorspronkelijk hypotheek bedrag. Alles wat je meer leent is tegen de rente van dit moment;
  • Er dient minimaal een jaar lang de rente en aflossingen op je oude hypotheek hebben betaald;
  • Er dient te worden voldaan aan de normale toetsing van je kredietwaardigheid en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen.

3. Een goede voorbereiding is de basis

Ga dus goed voorbereid op zoek naar je volgende woning. Zo voorkom je verrassingen en kun je een weloverwogen beslissing nemen. Wil je daar graag mee over weten? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via info@eenhypotheken.nl of via het telefoonnummer 0412 783 008 (Oss) of 0413 222 401 (Heeswijk-Dinther).